Viki a világban

Viki a világban

2018. már 30.

Man City - Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély

írta: Viki a világban
Man City - Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély

A Manchester City nemrég egy új kampányt indított az Egyesült Királyságban egyedülállóként „Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély #SameCity #SamePassion” címmel. Ez a kampány része a club széles körű marketing tevékenységének mellyel szeretné támogatni a női labdarúgást és egyúttal kommunikálni és üzenni a szurkolók felé, hogy ugyanazok a készségek, ugyanaz az izgatottság, ugyanaz a szenvedély van jelen attól függetlenül, hogy hol és kik rúgják a bőrt.

Egy 2014-es FIFA női labdarúgással foglalkozó kutatásából kiderült, hogy mindössze 13% gondolja és hiszi a szurkolóknak, hogy a női labdarúgás egyenrangú, minőségi sportként van számon tartva. Ennek nyomán hozta létre a City az új kampányát, melyben rávilágít ...

Tovább Szólj hozzá

manchester city nőifoci mancity womens football nőilabdarúgás samecitysamepassion samegoals

2018. már 17.

Old Trafford - Az álmok színháza

írta: Viki a világban
Old Trafford - Az álmok színháza

Ismeritek azt az érzést, amikor egy régi vágyálmotok vagy gyerekkori álmotok végre valóra válik? Szerencsésnek érzem magam, hisz a minap egy konferencia kapcsán eljutottam Manchesterbe, és ha már ott voltam, akkor természetesen meglátogattam kedvenc focicsapatom stadionját, az Old Trafford-ot, az Álmok Színházát.

Különös érzés volt élőben ott lenni, látni, tapintani mindazt, amiről részletesen egyetem alatt szakdolgozatot írtam, és amiről eddig csak interneten olvastam, vagy amit eddig csak tévében láthattam. Rögtön tudtam azt is, hogy hosszú idő után végre újra van motivációm leülni blogot írni. Olvassátok szeretettel élménybeszámolómat Manchesterből: vegyük be a piros kapszulát, és irány a Vörös Ördögök világa.

20180307_153306kicsi.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

foci old trafford Manchester Manchester United ManUnited stadiontúra

2017. máj 16.

Női foci: FA kupa győztes a Man.City

írta: Viki a világban
Női foci: FA kupa győztes a Man.City

A hétvégén volt szerencsém élőben megtekinteni a Wembleyben az angol női FA kupadöntőt. Sorozatban harmadszor rendezték a döntőt a Wembleyben, ami ugye az angol foci otthona „the home of English football”: a Manchester City a címvédő Arsenalt kiütő Birminghammel szemben lépett pályára rekord számú 35 271 néző előtt!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a nap az angol női foci ünnepe volt. Minden jelen volt, ami egyébként egy férfi válogatott vagy klub meccsnél is megszokott. Extra biztonsági intézkedések, útlezárások, hömpölygő tömeg a metró állomástól a stadionig, vonultak a gyerekek, családok, szurkolók „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”.

wfa17_bcfc-groupv2.jpg

A stadionba érve örömmel tapasztaltam, hogy mekkora felhajtást csináltak ...

Tovább Szólj hozzá

wembley női foci womes fa cup final womens football

2017. jan 16.

Lekapcsolták London ikonikus hirdetőtábláját

írta: Viki a világban
Lekapcsolták London ikonikus hirdetőtábláját

Ma reggel 8:30-kor sötétségbe borult a Piccadilly Circus világhírű hirdetőtáblája és turista látványossága a következő 8-9 hónapra, ugyanis felújítási munkálatok veszik kezdetét.

A második világháború óta ez az első alkalom, hogy a világító tábla teljes sötétségbe borul, néhány különleges alkalmat kivéve, például Winston Churchill temetésén 1965-ben vagy Princess Diana temetésének tiszteletére 1997-ben.

A felújítás részeként eltávolítják a hat meglévő kijelzőt, és helyettesítik egy hiper szuper, Európa legnagyobb digitális, ultra nagy felbontású, hajlított interaktív képernyőre. Az új, azonos méretű és kinézetű képernyő képes lesz live-stream-re, valós idejű időjárás közvetítésre, sportesemények ...

Tovább Szólj hozzá

piccadilly circus piccadilly billboard piccadilly reklámfelület

2016. dec 22.

10+4 karácsonyi reklám a nagyvilágból

írta: Viki a világban
10+4 karácsonyi reklám a nagyvilágból

A 2016-os karácsonyi reklám szezon nagyjából lezajlott, így hát összegyűjtöttem nektek a legjobb és legszórakoztatóbb reklámokat, érkeznek máris a fa alá. Nekem ez az év mindenképp arról marad emlékezetes, hogy sorra jöttek ki a John Lewis reklámot lepipáló kampányok, ami mindenképp jót tett a versenynek, és főként szórakoztatóbbá tette a készülődést minden reklámot kedvelőnek. Hát akkor lássuk az idei termést!

marks-and-spencer-christmas-advert-2016-mrs-claus-718276.jpg

1. John Lewis UK – Buster the Boxer
23,6 milliós nézettség a YouTube-on
Ügyynökség: adam&eve DDB

Mára már megszokottá vált, hogy a nagy karácsonyi dömping és reklámroham a John Lewis áruházlánc reklámszpot bemutatásával indul, sőt azt is mondják, hogy a karácsony nem lenne igazán karácsony John Lewis ...

Tovább Szólj hozzá

telekom spar unicum burberry john lewis m&s karácsonyi reklámok

2016. dec 19.

Megható rövidfilm a szerelemről

írta: Viki a világban
Megható rövidfilm a szerelemről

Sokan nem szeretik, sokan nem tudják értelmezni a művészeteket, sokan nem is gondolják, hogy a filmezés is maga a művészet. Pedig így van.
Rövidfilm. A rövidfilmek rendkívül változatosak lehetnek. Vannak köztük a hétköznapi életből kiinduló filmek, hétköznapi szereplőkkel, amelyek humoros vagy komoly témákat dolgoznak fel; de lehetnek dokumentumfilmek is, vagy fiktív történeten alapuló játékfilmek, mesefilmek. Én most egy olyan rövidfilmre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami a mai napon robbant be a közösségi médiába és azóta is rohamosan növekszik a nézettsége.

screen_shot_2016-12-11_at_18_03_11.png

Egy elgondolkodtató, táncos rövidfilm, művész film, a rendezőként és producerként most debütáló Sholtay (Szabó Zsolti) kisfilmje, ami egyébként társadalmi ...

Tovább Szólj hozzá

rövidfilm művészfilm túri lajos sholtay shaping scars fern beattie táncos film formáló sebek

2016. nov 23.

Edda koncert Londonban 2.0 - Exkluzív interjú

írta: Viki a világban
Edda koncert Londonban 2.0 - Exkluzív interjú

2 év után újra Edda koncert Londonban!

Újabb nagysikerű magyar koncert volt Londonban a helyiek legnagyobb örömére, az Edda Művek látogatott az angol fővárosba. A zenekarnak a múlt héten új könyve jelent meg. valamint megírták és megénekelték a Pest megyei futballindulót. Tehát megint volt miről beszélgetni ugyanis lehetőségem adódott betekinteni a színfalak és a kulisszák mögé: Figyelem exkluzív interjú következik!

Ismét összegyűlt a magyarok apraja falva Londonban, hogy együtt tombolhasson egy kis hazaira, a régi és új Edda slágerekre. A helyszín ezúttal a 'The Venue' volt, ahol egyébként már máskor is tartottak magyar kötődésű eseményeket.

Amikor megérkeztem a helyszínre kb másfél órával a kezdés előtt már akkor ...

Tovább Szólj hozzá

Pataky Attila Edda Művek Gömöry Zsolt mi vagyunk a rock 42 év titkai pest megyei focihimnusz

2016. nov 13.

Freestyle foci, Szász Kitti és egy ManUnited legenda

írta: Viki a világban
Freestyle foci, Szász Kitti és egy ManUnited legenda

Ismét rangos világversenyen képviselte hazánkat Szász Kitti négyszeres freestyle foci világbajnok.
És hogy miért írok én erről? A minap a facebookot lapozgatva Szász Kitti oldalán láttam meg az eseményre buzdító kiírást. Gondoltam londoni magyarként kötelességem a helyszínen szurkolni.

És hogy mi is az a freestyle foci?
A sportág teljesen eltér a hagyományos, ismert nagypályás futballtól. Legközelebbi rokonának talán a futsal mondható. A sport a foci elemeken át a zsonglőrmutatványokig mindent magába foglal. A Freestyle, mint szabad stílus, amely azt jelenti, hogy lényegében akármit csinálhatsz a labdával.

A sportág történelme nem nyúlik vissza nagyon messze az időben. Pontos időpontot nehéz lenne mondani, de nagy ...

Tovább Szólj hozzá

freestyle football szasz kitt red bull street style

2016. sze 16.

Új színház szenzáció?

írta: Viki a világban
Új színház szenzáció?

Az ember a világot járva sok érdekes dologgal találkozik, sok mindent lát, tapasztal és időről időre valaki vagy valami apropót szolgáltat egy újabb blogbejegyzésre. Így volt ez Zsófi és színtársulata esetében is.

Zsófival tavasszal hozott össze a szerencsés véletlen Londonban. Magyarokkal találkozni mindig extra izgalommal jár, főként, ha valaki annyira érdekes, színes, izgalmas életsztorit hoz magával, mint ő. És hogy mi a cikkem igazi apropója? Zsófinak szeptember 24-én premier előadása lesz saját társulatával! Nem is akármilyen, olyan amilyenre még nem volt példa Magyarországon! Én már a szövegkönyvet is láttam, és egy próba alkalmával a főszereplőkkel is találkozhattam! Őszintén mondom, Hencinőci története egészen ...

Tovább Szólj hozzá

társulat csepel művek csabai márk aurora art a vád kreszner b zsófia premier előadás dobra mara miklós marcell márton szabolcs koncsek andrás batka máté szentgáli csaba

2016. jún 08.

Hungarian Wine Festival in London!

írta: Viki a világban
Hungarian Wine Festival in London!

The First Hungarian Wine Festival in London
What could be a better topic to start an English chapter here than a wine festival?!

The other day I was surfing on facebook when I suddenly came across an event info involving Hungarian Wine and football euro screenings. My heart was touched straight away. :) After I had a quick look at the date and the line up, I thought: what a good idea is it to bring a quality and unique wine and food festival to London and shake it up a bit with football screenings and some concerts!

wine_fest_program.jpg

An event like this is a really good way of representing the Hungarian culture and gastronomy. It’s also a great opportunity for the big Hungarian community (about 300.000 Hungarians live in UK) to experience the familar stuff we miss, as well as to introduce our ...

Tovább Szólj hozzá

emerging wine festival hungarian wine festival wine festival in london