2013. jún 18.

Forró hangulatú Robbie koncert az első sorból

írta: Viki a világban
Forró hangulatú Robbie koncert az első sorból

Ezen a hétvégén Robbie Williams több nagy élő TV showban fellép, melyekben a nemrégiben újonnan összeállt Take That koncertturnéját, illetve szólókarrierének 20 éves évfordulóját promotálja. A Take That Progress című albuma rekordot döntve az évtized legmagasabb első hetes eladásait produkálta, míg Robbie 20 évet összefoglaló válogatásalbuma, az In And Out Of Consciousness, rajta a Shame című Gary Barlow féle duettel, szintén a ranglisták élén landolt.

Lássuk, hol lép fel ma este Robbie:

-Strictly Come Dancing -BBC One - Saturday, 11th December from 18:00 GMT

-The X Factor -ITV1 - Saturday, 11th December from 19:00 GMT

Addig pedig idézzük fel 2006-os magyarországi koncertjének legjobb eseményeit!

A kontinens legsikeresebb és legelismertebb énekese látogatott hazánkba a nyáron. Több, mint 60 ezer néző előtt kétórás koncertet adott ROBBIE WILLIAMS július 19-én, Budapesten a Puskás Ferenc Népstadionban.

imageslk.jpg

Mivel 2006-os turnéjának ez volt Európa keleti felének egyetlen helyszíne, így többen érkeztek a szomszédos országokból is (25 ezren).

A kapunyitás 16 órára volt ígérve de én biztos, ami biztos már 15: 15-kor odamentem. Nem akartam hinni a szememnek: Már akkor öt és fél órával a koncert kezdete előtt több százan álltak a bejáratnál. Megismerkedtem néhány emberrel, akik azt mondták, hogy ők már reggel 8 valamint délután 2 óra óta ott aszalódtak a 39 fokos hőségben. 

Így hát befurakodtam én is a tömegbe és Robbie számokat énekelve vártuk a 16 órát. Végül a stadion kapuit 16:10-kor nyitották ki és megkezdődött az eszeveszett rohanás az első sorokért. 16-17 óra között szinte teljesen megtelt a stadion küzdőtere. Ahogy telt az idő és közeledett a 21 óra egyre többen és többen lettünk. A kivetítőkön Robbie-s reklámokat mutattak, amelyeknek óriási sikere volt. Valahányszor feltűnt Robbie a kivetítőn, óriási üdvrivalgás fogadta.

imagesldsg.jpg

 Az első előzenekar, Chris Coco 18: 30-kor kezdett, ekkor körülbelül már 40 ezren voltak. Őt követte az Orson akik már telt ház előtt játszottak. A második banda 20: 15-kor vonult le.

A színpad egyébként hatalmas volt, többszintes, kifutóval és két 20-25 méter magas, oldalról benyúló állvánnyal ellátott. Három kivetítő volt ritka éles képpel.

Az elkövetkező háromnegyed órában a közönség hullámzással szórakoztatta magát, majd pontosan 21 órakor elkezdődött.

images.jpg

A koncert egyből tűzijátékkal és lángnyelvekkel indult, melyek közül emelkedett fel Robbie a színpad alól. A közönség sikongatott, és őrjöngött,(aminek 80%-a nő), tehát a belépő hatásosra sikerült.

Két pörgős számmal a Radio-val és a Rock DJ-vel kezdett, a szünetekben a tömeget méregette, de először csak a harmadik szám, a Tripping után szólalt meg. (Eddigre már a szerencsésebbek megfogdoshatták, és egy lány kapott egy csókot.) ,,Jó estét Buda-fucking-Pest! Give me a ,,B”!( Tömeg: ,,B”) Say udapest!”-Ezek voltak első szavai. Robbie gyakran pózolt a kameráknak, hogy a hátul ülők is jobban élvezhessék a koncertet.

Aztán következett a Monsoon, a Sin Sin Sin, a Millenium és a Make Me Pure. Eközben folyamatosan énekeltette a közönséget és flörtölt az első sorokban álló csajokkal.

Ezt követően érkezett Robbie legjobb barátja Jonathan Wilkes akivel egy swing számot adtak elő. Utána a közönséggel együtt elénekelte a Stayin Alive-ot majd labdadobásban versenyztek.( Előtte dekázgattak, én mondom: Focistának se lettek volna rosszak!)

imageshdhdh.jpg

Majd a Stronggal folytatta a koncertet. Legnagyobb meglepetésemre elénekelt egy Take That slágert is a Back For Good-ot. Ezt követte az Advertising Space és a Come Undone, melyek közben továbbra is folyamatos a sikoltozás, Robbie csodálkozik is, hogy hogy lehettünk ennyire hangosak. Aztán jött a Feel és sokan azt hitték ez lesz az utolsó szám,de én tudtam, hogy még nem lehet vége, hisz a hangulat óriási volt. Egy négyzetméteren kb nyolcan álltunk ami szerintem mindent elárul. 

Szóval Robbie a Feel után levonult és öt perc múlva, átöltözve a 20-25 méter magas nyúlvány tetején bukkant fel. Egy kosárban leereszkedett miközeben a Let Me Entertain You-t énekelte. Utána az egyik bandatag születésnapja tiszteletére elénekeltette a közönséggel a Happy Birthday-t. 

Majd jött az utolsó szám az Angels, illetve mégsem, mert igaz, hogy már a zenekar meghajolt és levonult a színpadról, de a közönség annyira kitartóan, lelkesen tapsolt és üvöltözött, hogy Robbiék visszajöttek még egy szám erejéig. Tehát a ráadás a Kylie Minouge-os duett a Kids volt. Pontosan 23 órakor sajnos véget ért az óriási show elemekkel teletűzdelt, látványos koncert, amit személy szerint én az első sorban élvezhettem végig. A koncerten készített képeimet és videójimat valahányszor megnézem, mindig a hideg futkos a hátamon és újra átélem ezt az örök életre szóló élményt.

És hamarosan újra koncert! 2013.07.17. Bécs, Krieau! Can't wait for it!

Szólj hozzá

robbie williams