2013. aug 31.

Négy emeletnyi M&M's!

írta: Viki a világban
Négy emeletnyi M&M's!

Egy kis belvárosi kirándulásról: Az útvonal az Oxford Circus-nél kezdődött, a Piccadilly-n folytatódott, majd a Leicester Square-rel és a Covent Garden-el zárult. Az útitársam, volt koleszos pajtásom, Eszter volt. Úgy kezdtük a délutánt, hogy sétálunk egyet a környéken, aztán meglátjuk. Végül minden ami szép és jó, és útba esett, azt megnéztük. Íme a részletek.

2013-08-22 17.04.23.jpg

Az Oxford Streeten és a Piccadillyn sétálni munkaidő vége körüli időben kész rémálom. Mondaná sok ember. De én egyszerűen élvezem a forgatagot. Magával ragad a város nyüzsgése, a piros emeletes buszok sokasága. Szóval elsétáltunk a Piccadilly Circusnél, ott láttunk egy Lotus F1 márkaboltot, és egy 4 vagy 5 emeletes sportboltot. kicsit benéztünk mindegyikbe, nem mondom, eléggé élveztem már ezt is. :D Na de ami ezután következett, az egészen mesébe illő volt.

2013-08-22 17.02.32.jpg

Újra gyereknek éreztem magam a következő egy órában, hisz betértünk a világ egyik legnagyobb M&M's üzletébe. Négy emeletnyi csokoládé, színkavalkád, életnagyságú figurák és rengeteg merchandise termék, a konyhai kiegészítőktől kezdve, az utcai ruhákon keresztül, a lakáskiegészítőkön át a kulcstartókig. Szinte leírni sem lehet a kínálatot, annyira bőséges volt. Az egyik emeleten az ún. 'Wall of Chocolate fogadja a látogatókat, ahol mindenki a saját ízlése szerint válogathatja össze a 22 féle különböző színű hengerből a maga M&M's csomagját. Egy másik emeleten egy hatalmas brit zászló volt kirakva csupa M&M's golyócskából, a következő emeleten életnagyságú figurákkal lehetett fotózkodni, illetve azt is meg lehetett tudni, hogy melyik figura, és szín illik személyesen hozzád a legjobban. Szerintem ez az a hely, ahol mindenki újra egy kicsit gyereknek érezheti magát. És persze végig az járt a fejemben, hogy Bence kisöcsi mennyire élvezné ezt. :)

2013-08-22 17.31.30.jpg2013-08-22 17.53.18.jpg

A következő állomás a Leicester Square volt, amely a 17-18. században London legelegánsabb lakónegyede volt. Manapság a forgatag, a gyorséttermek, a sok színház, és a rengeteg mozi jellemzi a környéket. Múlt héten például ezrek nyomorogtak a téren a One Direction brit fiúbanda mozifilmjének vörös szőnyeges bemutatóján. Komolyan mondom, hogy a téren, több mozi, és színház van, mint egész Budapesten. Itt vannak egyébként a legnagyobb vásznú, és legtöbb férőhelyes (1600) mozik! A tér ezenkívül rendszeresen otthont ad világhírű filmek bemutatójának, így volt ez a James Bond, és a Harry Potter filmek esetében is. Ugyanakkor rengeteg nightclub és szórakozóhely is van a környéken, péntek, szombat esténként óriási a nyüzsi.

2013-08-22 18.09.04.jpg

Tovább haladván, a Covent Garden, és környéke következett. A macskakővel borított városnegyed el van zárva a kocsiforgalom elől, helyette kávézók, éttermek, teraszos, kiülős helyek foglalják el a területet. Ezenkívül a környékbeli kisutcák tele vannak elegáns üzletekkel, utcai mutatványosokkal, akik maguk köré gyűjtik a közönséget. Mi is megcsodálhattunk egy szabadulóművészt, aki összelakatolta magát, majd egy perc alatt kiszabadította magát. :D A központban egy fedett piac található, amely kis, és néha meglepő boltokból áll, legnagyobb részük csillogó-villogó, de találhatóak itt kézműves standok, régiségek, és persze falatozó helyek is.

2013-08-22 18.33.53.jpg2013-08-22 18.47.23.jpg

Hazafelé, a metró felé sétálva megtaláltuk a Royal Opera House-t, és a British Múzeumot. Szóval már azt is tudom, legközelebb merre kell menni, ha a környéken szeretnék valamit megnézni. A napot egy jó kis mekis fagyival zártuk.

Ennyit a rövid, délutáni kirándulásról, még több kép hamarosan a facebookomon!

 

 

 

Szólj hozzá