2013. okt 03.

Foci, gólok, Rock&Roll!

írta: Viki a világban
Foci, gólok, Rock&Roll!

Néhány angol fociedzéssel, bajnokival, és FA kupa meccsel a lábamban, megértem egy jókis lendületes blogbejegyzésre. Sípcsontvédőket rögzíteni! Nincs megállás!

borítókép.png

Az első, amit el kell mondanom, hogy a csapat kifogástalan minőségű pályán edz villanyfénynél, minden szerdán este fél 7-től. A pálya kicsit messze van tőlem, kb 1 órát kell tömegközlekednem miatta, de maximálisan megéri! Nyáron csak simán egy parkban edzettünk, bójákkal, és hátizsákokból kirakott kapuval, ám mikor a bajnokság elkezdődött, elfoglalhatta székhelyét a csapat a Wandsworth Common közelében, a Trinity Fields-en. Ez egy hatalmas füves terület, edzőpályákkal, azt hiszem 4 vagy 5 teljes focipálya van egymás mellett. Van itt minden ami kell: világítás, hordozható kapuk, kisebb kapuk, nagy kapuk, kisbóják, nagybóják, és ezek tárolására alkalmas hely. A pálya ilyenkor este már mindig harmatos kicsit, szóval szuper jól lehet rajta focizni, a labda csak úgy suhan. Sehol egy vakond túrás, sehol egy gödör. Igazi gyepszőnyeg! Hát ez a mi hazai pályánk! Imádom! (A pálya bérlése egyébként 40 font két órára, ami kb 14.000 Ft-nak felel meg. Az edzés díja 2 font, a meccs díja 4 font fejenként, plusz az éves tagdíj 90 font. Ebből él a csapat, ebből vannak a mezek, az igazolások, a bírói díjak, és a pályabérlés.)

2013-09-25 18.37.09.jpg

Eddig hivatalosan 4 meccset játszottam (plusz egy barátságos meccset), ebből 3 bajnoki volt a Reserves csapattal és egy FA kupa selejtező az első csapat színeiben. Íme a statisztikám:

08/09/13
Battersea & Wandsworth Reserves 1 - 1 Godalming (League)
ffelállás 4-5-1, csúcsék

15/09/13
Fulham Compton Res 0 - 7 Battersea & Wandsworth Reserves (League)
felállás 4-4-2, jobb szélső, csatár, 2 gól, 1 gólpassz

​22/09/13
Battersea & Wandsworth First 8 -1 Abbey Rangers (FA Cup 1st Round Qual)
felállás 4-5-1, jobb szélső, 1 gól, 1 gólpassz

29/09/13
Clapham Utd Reserves 2 - 2 Battersea & Wandsworth Reserves (League)
felállás 4-4-2, csatár, 2 gólpassz

2013-09-22 15.43.03.jpg

foci mix.png

A meccseket nagyon élvezem, újra előjött bennem az az érzés, amiért annak idején kiskoromban megszerettem a focit. A játék szeretete és élvezése. A pálya, a labda, a csapat és én! Itt senki nem üvölt le, senki nem kér számon rajtad semmit, mégis csapatként funkcionál az egész, és a vereség után is ugyanúgy elmegyünk a csapattársakkal egy bambira a bárba. Egyébként van jópár tehetséges játékosunk, akik felsőbb osztályban is megállnák a helyüket, de itt mindenki munka mellett jár edzésre, ezért is van fix edzésidőpont, és fix meccsidőpont. 

2013-09-15 14.19.01.jpg

Ha a színvonalat össze kellene hasonlítanom az otthonival, akkor a második csapat meccsei nb2-es szintűek, az első csapat meccsei pedig harcosabbak, és pörgősebbek.

A csajokat nagyon bírom, jó kis banda, szeretek velük lógni. Kétszer már volt hajnalig tartó közös buli a londoni éjszakában. Ezek nekem külön jók úgye a nyelv gyakorlása miatt és persze a haverkodás miatt is. Szóval már vannak közös sztorik, lehet min nevetni edzések és meccsek előtt, és után.

Hogy a formámról is írjak: az eleje kicsit nehéz volt a nyelv miatt, de gyorsan megtanultam pár "szakkifejezést", így már tudom, hogy melyik helyzetben mit kell kiabálni. Kedvencem a "men on!" ami magyarul elég viccesen hangzik :D :D Amúgy minden eddigi meccsen hasznosnak éreztem magam, rúgtam gólokat, adtam gólpasszokat, voltak jó meglátásaim, nagy helyzeteim. A jobb hátsó combom kicsit kijött a formából, kétszer alaposabban kell bemelegítenem, ha másnap lábra akarok állni, de ráálltam erre az ügyre is. Igyekszem a foci edzések és meccsek mellett heti 2-3 alkalommal lemenni a konditerembe, hogy minél fittebb legyek, illetve a szaunába, hogy tudjanak az izmaim regenerálódni.

2013-09-22 16.13.27.jpg

Egy szó mint száz: I love football in London! :) Jah, és elmondhatom magamról, hogy játszottam az FA kupában ugye, ami Anglia legrégebbi kupasorozata, és ők is nagyon büszkék rá. Ennek a meccsnek külön felvezetése volt, 3 bíró érkezett, volt ellenőr, és riportíró hivatalból. A következő FA kupa meccsre is beneveztek, ami egy magasabb osztályban lévő csapat ellen lesz vasárnap, akik stadionban játszanak. Hát izgatottan várom!! :D

A csapatomról bővebb infók itt, meccsösszefoglalókkal, képekkel ilyesmi: http://www.bwwfc.co.uk/

Ez a videó az FA kupa meccsről van, és az én gólom látható rajta! :)

Szólj hozzá