2015. sze 14.

ARGO 2 - Hatalmas siker Londonban

írta: Viki a világban
ARGO 2 - Hatalmas siker Londonban

Minden körülbelül 3 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Zsuzsi barátnőm megkeresett, hogy mit szólnék, ha szerveznénk egy ARGO 2 közönségtalálkozót Londonban. Eleinte kicsit hezitáltam, hogy hát még is mit, meg hogyan, meg azért ez hatalmas felelősség, de végül meggyőzött. Hogy mi motivált? Aki ismer, úgy is tudja, a pezsgés, a pörgés, a szervezkedés, az, hogy valami újat lehet csinálni, valami olyat, ami még nem volt, valami olyat, ami életünk végéig emlékezetes marad. És persze nem utolsó sorban a bizalom Zsuzsi felé, az egyetemi évek jó hangulatú közös élményei nyomán.

Örömmel mondhatom sikerült mindezt megvalósítani. Álmomban sem gondoltam volna, hogy Árpa Attilával fogok egyszer beszélgetni és dolgozni, vagy azt hogy a különféle színdarabokból és filmekből ismert Scherer Péterrel és Kiss Józseffel fogok ebédelni vagy épp várost nézni, vagy hogy a TV2 Londonba jön forgatni miattunk.

_dsc8638.jpg

A feladatokat tesvériesen felosztottuk: Zsuzsi volt a magyarországi kapcsolattartó. Ő felelt legnagyobb részben az adminisztrációért, a számlázásokért, ő bonyolította a jegyeladást. Én szerveztem a londoni dolgokat, úgy mint mozibérlést, a színészek szállását, az itteni programok összeállítását. De persze nem volt minden olyan egyszerű, mint amilyennek első olvasásra tűnhet. Voltak bizony kemény és húzós napjaink például utolsó pillanatban meg nem kapott vízum ügyben, repülőjegyvásárlások során, vagy épp a film lejátszható formátumának megszerzése kapcsán. Na de ilyen ez a showbiznisz :)

Olvassátok szeretettel, a blogomban elsőként megjelent, általam írt hírt és sajtóközleményt az ARGO 2 London mozipremierről és közönségtalálkozóról! :) Amiről egyébként 2 adásban is beszámolt a tv2 Aktív című műsora.

1. "Londonba utaztak az Argo 2 sztárjai, ugyanis Árpa Attila akciófilmjét bemutatták a brit fővárosban. A premier előtt a színészeket városnézésre vitte a rendező, aki komoly feltűnést keltett. Hogy mivel hívta fel magára a figyelmet, az kiderül a videóból."

2. "Az Argo második részét nemrég Londonban is bemutatták, hatalmas sikerrel. A rendező Árpa Attilát egy esetleges folytatásról kérdeztük, aki kifejezetten biztató választ adott..."

 

12021747_10203400590574369_398636211_n.jpg

20150912_103346.jpg

Nem mindennapi élményben volt része a Londonban élő magyaroknak ugyanis Árpa Attila kultfilmje és a csapat a szigetországba látogatott. És hogy mindez mitől volt különleges? Az Egyesült Királyság területén ez volt az első igazi magyar játékfilm, ami moziba került, mi több az érdeklődők a színészekkel is találkozhattak személyesen. Az Imperial College London egyetemi moziban rögtön két vetítést láthatott a közönség.

A jó hangulatról Árpa Attila a film producere és rendezője, Bodri (Scherer Péter), Tyson (Kiss József) valamint a női főszereplő Yumiko (Young-Shin Kim) gondoskodtak. A színészek megosztottak pár kulisszatitkot a forgatásról, veszélyes jelenetekről, elszakadt fürdőgatyáról, robbantásokról és a szinte végig kaszkadőr nélkül forgatott akciójelenetekről. Árpa Attila elárulta, hogy nem tervezik a film folytatását, hisz sajnos a csapat Pszicho nélkül nem teljes, illetve egyszerre szembe szállni az amerikaiakkal és az oroszokkal lehetetlen küldetés lenne. De Attila szavaival élve „soha ne mondd, hogy soha”. Tyson elmondta, hogy az első részben igazából nem halt meg, csak átment a golyó az agyán, mert olyan kicsi, így fordulhatott elő, hogy a második részben is szerepel. Bodri poénkodott a Bodri-food biznisz valós beindításáról illetve elmesélt pár vicces jelenetsort a forgatás közben elszakadt fürdőgatyájával kapcsolatban. Yumiko pedig megosztott a közönséggel pár harci fogást és elmondta balettos múltjának köszönhetően tudta ilyen jól végrehajtani a nindzsa mozdulatokat.

20150912_152019.jpg

20150912_225957.jpg

A közönségnek természetesen volt lehetősége kérdezni, fotózkodni, aláírást gyűjteni, valamint ARGO 2 ajándékokért játszani. Arról hogy ez az egyedülálló rendezvény létrejöhetett, már Bajusz Zsuzsanna a bvs software technologies tulajdonosa, marketing vezetője egyben ötletgazda és főszervező beszélt:

„Egy anyák napi budapesti közönségtalálkozón vetettem fel az ötletet Attilának, akinek rögtön megtetszett az ötlet. Innentől aztán felgyorsultak az események és már azon kaptam magam, hogy skype konferenciálok londoni barátnőmmel, Vikivel, aki a kinti szervezkedésért volt felelős. Még mindig hihetetlen, hogy megcsináltuk ezt az egészen különleges és egyedülálló bulit”

„Feltétel nélkül megbíztunk egymásban Zsuzsival. Azt hiszem ez volt mindennek a kulcsa. Illetve a kapcsolatrendszereink Magyarországon és Londonban, valamint a főállásaink mellett, pusztán rajongásból belefektetett munkaórák.” Folytatta Faltusz Viktória, a Londonban élő kommunikációs és marketing szakember.

_dsc8747.jpg

A siker vitathatatlan, a két vetítésre és közönségtalálkozóra közel 400 lelkes rajongó érkezett. A színészek még órákkal a vetítés után is lelkesen fotózkodtak és osztottak aláírásokat az éjszakába nyúló rendezvényen. A vastaps és a sok mosolygós vidám arc pedig önmagáért beszélt. Az este könnyed sztorizgatással, baráti hangulatú beszélgetésekkel zárult.

_dsc8938.jpg

20150913_104250.jpg

20150912_202749.jpg
_dsc8766.jpg

 

Szólj hozzá

arpa attila kiss józsef scherer peter faltusz viki Imperial College London argo2london bajusz zsuzsi viki a vilagban young-shin kim nyári lászló ARGO 2