Viki a világban

Viki a világban

2019. jan 20.

Magyar Musical Est Londonban!

írta: Viki a világban
Magyar Musical Est Londonban!

Hatalmas dobásra készül Nagy Balázs és Baranyai Anna: a Budapesti Madách Színház és a Győri Nemzeti Színház művészei február 22-én Londonba látogatnak és egy közönségtalálkozóval egybekötött musical esttel örvendezetik meg a külhoni magyarokat.

a4.png

A fellépés kapcsán Nagy Balázzsal és Baranyai Annával beszélgettem:

Balázs: Már régóta érlelődött a gondolat, hogy Londonban fellépjek az ottani Magyarok elött, egy véletlen utazàs hozta össze végül. Együtt Oszkároztam Vikivel és egy beszélgetés indította el ezt az akciót.

(A londoni fellépés ötlete Faltusz Vikitől származik, aki korábban már szervezett hasonló eseményt barátnőjével, Bajusz Zsuzsival, mégpedig az Argo 2 londoni bemutatóját )

Miért tartjátok ...

Tovább Szólj hozzá

madach szinhaz londoni magyarok londoni magyar musical est nagy balazs baranyai anna gyori nemzeti szinhaz londoni magyar rendezvenyek

2018. máj 19.

Women in football – What if

írta: Viki a világban
Women in football – What if

I would like to draw your attention to a fantastic new campaign for women’s football which has gone already viral on social media. Why football and women’s football topic again – you could ask. You know me, I am a sports fan and as a former professional football player I have always supported and promoted women’s football.

But first, a little background story: Women in football is a network of professional women working in and around the football industry for the past 10 years, who support and promote their peers. It is all about celebrating women’s achievements, challenging discrimination and, to top it all, sharing professional expertise.

women_in_football.jpg

I came across this organisation during my job hunting journey and started to follow their work a few months ago. Not long after ...

Tovább Szólj hozzá

whatif women in football women in football campaign what if campaign viktoria faltusz

2018. máj 09.

Női foci: FA kupa győztes a Chelsea

írta: Viki a világban
Női foci: FA kupa győztes a Chelsea

A hétvégén volt szerencsém ismét eljutni a Wembleybe, az angol női FA kupadöntőt néztem meg. Ezúttal az Arsenal és a Chelsea küzdött meg a trófeáért, rekord számú 45 423 néző előtt.

w_facupfinal-2018-1050x665.jpg

A londoni derbi túlzás nélkül a női foci ünnepe volt ezen a szép, nyárias, hosszú hétvégén. Már 2 órával a meccs előtt tolongtak az emberek a metrón és az aluljárókban, hömpölygő tömeg látványa fogadott a metrókijáratnál a Wembley Parknál is. Az az érzésem támadt hirtelen mintha angol bajnokira vagy válogatott meccsre mennék. Extra biztonsági intézkedések, útlezárások, vonultak a gyerekek, családok, szurkolók „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”, kint voltak a sál és zászló árusok és az összes kajás-italos, fagyis bódé is ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 30.

Man City - Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély

írta: Viki a világban
Man City - Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély

A Manchester City nemrég egy új kampányt indított az Egyesült Királyságban egyedülállóként „Ugyanaz a város, ugyanaz a szenvedély #SameCity #SamePassion” címmel. Ez a kampány része a club széles körű marketing tevékenységének mellyel szeretné támogatni a női labdarúgást és egyúttal kommunikálni és üzenni a szurkolók felé, hogy ugyanazok a készségek, ugyanaz az izgatottság, ugyanaz a szenvedély van jelen attól függetlenül, hogy hol és kik rúgják a bőrt.

Egy 2014-es FIFA női labdarúgással foglalkozó kutatásából kiderült, hogy mindössze 13% gondolja és hiszi a szurkolóknak, hogy a női labdarúgás egyenrangú, minőségi sportként van számon tartva. Ennek nyomán hozta létre a City az új kampányát, melyben rávilágít ...

Tovább Szólj hozzá

manchester city nőifoci mancity womens football nőilabdarúgás samecitysamepassion samegoals

2018. már 17.

Old Trafford - Az álmok színháza

írta: Viki a világban
Old Trafford - Az álmok színháza

Ismeritek azt az érzést, amikor egy régi vágyálmotok vagy gyerekkori álmotok végre valóra válik? Szerencsésnek érzem magam, hisz a minap egy konferencia kapcsán eljutottam Manchesterbe, és ha már ott voltam, akkor természetesen meglátogattam kedvenc focicsapatom stadionját, az Old Trafford-ot, az Álmok Színházát.

Különös érzés volt élőben ott lenni, látni, tapintani mindazt, amiről részletesen egyetem alatt szakdolgozatot írtam, és amiről eddig csak interneten olvastam, vagy amit eddig csak tévében láthattam. Rögtön tudtam azt is, hogy hosszú idő után végre újra van motivációm leülni blogot írni. Olvassátok szeretettel élménybeszámolómat Manchesterből: vegyük be a piros kapszulát, és irány a Vörös Ördögök világa.

20180307_153306kicsi.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

foci old trafford Manchester Manchester United ManUnited stadiontúra

2017. máj 16.

Női foci: FA kupa győztes a Man.City

írta: Viki a világban
Női foci: FA kupa győztes a Man.City

A hétvégén volt szerencsém élőben megtekinteni a Wembleyben az angol női FA kupadöntőt. Sorozatban harmadszor rendezték a döntőt a Wembleyben, ami ugye az angol foci otthona „the home of English football”: a Manchester City a címvédő Arsenalt kiütő Birminghammel szemben lépett pályára rekord számú 35 271 néző előtt!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a nap az angol női foci ünnepe volt. Minden jelen volt, ami egyébként egy férfi válogatott vagy klub meccsnél is megszokott. Extra biztonsági intézkedések, útlezárások, hömpölygő tömeg a metró állomástól a stadionig, vonultak a gyerekek, családok, szurkolók „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”.

wfa17_bcfc-groupv2.jpg

A stadionba érve örömmel tapasztaltam, hogy mekkora felhajtást csináltak ...

Tovább Szólj hozzá

wembley női foci womes fa cup final womens football

2017. jan 16.

Lekapcsolták London ikonikus hirdetőtábláját

írta: Viki a világban
Lekapcsolták London ikonikus hirdetőtábláját

Ma reggel 8:30-kor sötétségbe borult a Piccadilly Circus világhírű hirdetőtáblája és turista látványossága a következő 8-9 hónapra, ugyanis felújítási munkálatok veszik kezdetét.

A második világháború óta ez az első alkalom, hogy a világító tábla teljes sötétségbe borul, néhány különleges alkalmat kivéve, például Winston Churchill temetésén 1965-ben vagy Princess Diana temetésének tiszteletére 1997-ben.

A felújítás részeként eltávolítják a hat meglévő kijelzőt, és helyettesítik egy hiper szuper, Európa legnagyobb digitális, ultra nagy felbontású, hajlított interaktív képernyőre. Az új, azonos méretű és kinézetű képernyő képes lesz live-stream-re, valós idejű időjárás közvetítésre, sportesemények ...

Tovább Szólj hozzá

piccadilly circus piccadilly billboard piccadilly reklámfelület

2016. dec 22.

10+4 karácsonyi reklám a nagyvilágból

írta: Viki a világban
10+4 karácsonyi reklám a nagyvilágból

A 2016-os karácsonyi reklám szezon nagyjából lezajlott, így hát összegyűjtöttem nektek a legjobb és legszórakoztatóbb reklámokat, érkeznek máris a fa alá. Nekem ez az év mindenképp arról marad emlékezetes, hogy sorra jöttek ki a John Lewis reklámot lepipáló kampányok, ami mindenképp jót tett a versenynek, és főként szórakoztatóbbá tette a készülődést minden reklámot kedvelőnek. Hát akkor lássuk az idei termést!

marks-and-spencer-christmas-advert-2016-mrs-claus-718276.jpg

1. John Lewis UK – Buster the Boxer
23,6 milliós nézettség a YouTube-on
Ügyynökség: adam&eve DDB

Mára már megszokottá vált, hogy a nagy karácsonyi dömping és reklámroham a John Lewis áruházlánc reklámszpot bemutatásával indul, sőt azt is mondják, hogy a karácsony nem lenne igazán karácsony John Lewis ...

Tovább Szólj hozzá

telekom spar unicum burberry john lewis m&s karácsonyi reklámok

2016. dec 19.

Megható rövidfilm a szerelemről

írta: Viki a világban
Megható rövidfilm a szerelemről

Sokan nem szeretik, sokan nem tudják értelmezni a művészeteket, sokan nem is gondolják, hogy a filmezés is maga a művészet. Pedig így van.
Rövidfilm. A rövidfilmek rendkívül változatosak lehetnek. Vannak köztük a hétköznapi életből kiinduló filmek, hétköznapi szereplőkkel, amelyek humoros vagy komoly témákat dolgoznak fel; de lehetnek dokumentumfilmek is, vagy fiktív történeten alapuló játékfilmek, mesefilmek. Én most egy olyan rövidfilmre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami a mai napon robbant be a közösségi médiába és azóta is rohamosan növekszik a nézettsége.

screen_shot_2016-12-11_at_18_03_11.png

Egy elgondolkodtató, táncos rövidfilm, művész film, a rendezőként és producerként most debütáló Sholtay (Szabó Zsolti) kisfilmje, ami egyébként társadalmi ...

Tovább Szólj hozzá

rövidfilm művészfilm túri lajos sholtay shaping scars fern beattie táncos film formáló sebek

2016. nov 23.

Edda koncert Londonban 2.0 - Exkluzív interjú

írta: Viki a világban
Edda koncert Londonban 2.0 - Exkluzív interjú

2 év után újra Edda koncert Londonban!

Újabb nagysikerű magyar koncert volt Londonban a helyiek legnagyobb örömére, az Edda Művek látogatott az angol fővárosba. A zenekarnak a múlt héten új könyve jelent meg. valamint megírták és megénekelték a Pest megyei futballindulót. Tehát megint volt miről beszélgetni ugyanis lehetőségem adódott betekinteni a színfalak és a kulisszák mögé: Figyelem exkluzív interjú következik!

Ismét összegyűlt a magyarok apraja falva Londonban, hogy együtt tombolhasson egy kis hazaira, a régi és új Edda slágerekre. A helyszín ezúttal a 'The Venue' volt, ahol egyébként már máskor is tartottak magyar kötődésű eseményeket.

Amikor megérkeztem a helyszínre kb másfél órával a kezdés előtt már akkor ...

Tovább Szólj hozzá

Pataky Attila Edda Művek Gömöry Zsolt mi vagyunk a rock 42 év titkai pest megyei focihimnusz